Peace Poster Contest 2021 / Vredeposterwedstrijd 2021Thema: ‘We are all connected’


Opgroeien in een wereld van vrijheid, waarin je jezelf mag zijn en uiteindelijk worden wie je echt bent. Groot en gelukkig worden zonder discriminatie vanwege kleur, ras, herkomst, geloof of opvoeding. En dat alles natuurlijk: in vrede. Dat is wat u en wij onze kinderen van harte gunnen. Dit jaar organiseert Lions Clubs International voor de 34e keer een vredesposter-wedstrijd voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar, in de hele wereld. Dit is een van onze initiatieven om een sfeer van respect en begrip onder volkeren te brengen, op mondiale schaal. Het is tegelijk ook de missie van de Verenigde Naties.

Wereldwijde aandacht Honderdduizenden kinderen doen jaarlijks mee aan de posterwedstrijd om uiting te geven aan hun gevoelens en hun dromen over wereldvrede. Zij maken prachtige kunstwerken, waarachter ontroerende verhalen en unieke jonge mensen schuilgaan. Deze vredeposterwedstrijd krijgt ieder jaar daarom wereldwijd veel aandacht van de media.

Tekenen voor vrede De Lions Club Nootdorp-Pijnacker nodigt ook de kinderen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw uit om dit najaar te tekenen voor wereldvrede. De jonge deelnemers krijgen alle vrijheid om het thema ‘we are all connected’ (we zijn allemaal verbonden) op hun eigen manier inhoud te geven. Ze doen mee met een vredesposterwedstrijd die op (inter)nationale aandacht kan rekenen. Hun tekeningen worden officieel tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Pijnacker, voor ouders, publiek en de media.

De wedstrijd Het maken van de posters start na de zomervakantie. Medio oktober worden de posters bij de scholen opgehaald. Eind oktober zijn ze te bezichtigen in de Openbare Bibliotheek in Pijnacker.
Op 1 november komt de jury samen om de prijswinnaars te bepalen. Nieuw dit jaar is dat nu ook de Burgemeester Fransisca Ravestein hierin plaatsneemt. De andere juryleden zijn: De andere juryleden zijn: Manuela Bijl en actrice Noël van Kleef (‘Maxima’ in de TV-serie Spangas). Op donderdag 4 november om 16.00 uur is de prijsuitreiking door Maxima en de Burgemeester! Natuurlijk worden de deelnemende kinderen/scholen hierbij uitgenodigd!

Lees hier meer over Noël van Kleef...

Waarom meedoen Kinderen zijn graag creatief bezig en hebben vaak ontwapenende ideeën en mooie dromen over hoe zij de wereld een stukje beter kunnen maken. Het is leuk om daar samen mee in de klas aan de slag te gaan en erover te praten. ‘We zijn allemaal verbonden’ is een aansprekend thema en het ‘wedstrijdelement’ maakt deelname natuurlijk ook een beetje spannend. Deelname vraagt voor de school geen andere inspanning dan alleen het inplannen van een aantal leuke creatieve uren om deze tekeningen te maken in de klas. Er zijn verder geen kosten van materiaal aan verbonden, dit wordt door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker aangeleverd.

De basisscholen die dit jaar mee doen Basisschool De Meader uit Delfgauw,  Basisschool Omnia voorheen de Winde in Nootdorp en de Beatrixschool in Pijnacker. Totaal doen er 190 basisschool leerlingen aan dit mooie evenement voor Vrede mee.

Inschrijven via Ron van Riet
tel: 06 10 00 44 30
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekent jullie school mee?

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar