Lions scoren D.E.-waardepunten voor de Voedselbank

Enkele leden van de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker waren weer druk met het sorteren en tellen van de Douwe Egberts waardepunten. De punten waren ingezameld bij zeven supermarkten in Nootdorp en Pijnacker. De eindstand: 277.000 punten, goed voor ruim 550 gratis pakken Douwe Egberts koffie voor de Voedselbank.

Frans Lettinga van de Lionsclub, die de actie coördineert, spreekt van een mooie opbrengst, goed voor circa 555 pakken koffie van 250 gram voor de huishoudens die in ons gebied afhankelijk zijn van de voedselbank. Frans “Het is weliswaar wat minder dan vorig jaar, maar dat is begrijpelijk, want de laatjes en kastjes waarin mensen hun punten bewaren, beginnen zo langzamerhand een beetje leeg te raken. Dit is namelijk de vierde keer dat we de actie organiseren. Maar natuurlijk zijn we ook dit jaar erg blij met het eindresultaat! “

De inzameldozen kunnen ook worden gebruikt voor het deponeren van oud en vreemd geld (munten en bankbiljetten). De Lions zijn via hun netwerk in staat om de opbrengst ervan om te zetten in euro’s bestemd voor het uitvoeren van oogoperaties in derdewereldlanden. Frans Lettinga: “deze keer haalden we alleen aan munten al 5,4 kg op. Deze hoeveelheid staat gelijk aan het kunnen uitvoeren van ca. 16 oogoperaties.” Dit aantal is mede mogelijk dankzij een bijdrage van de Stichting Wilde Ganzen.

De Lionsclub spreekt graag haar dank uit aan iedereen die heeft bijdragen aan de actie. Dat het weer een hele klus was om al die kleine zegeltjes en bonnen te sorteren en te tellen, dat moge duidelijk zijn. De clubleden hebben er plezier in, want de Lions missie is “we serve”.

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar