Stichting Kinderdroomwens


Kinderen kunnen de mooiste dromen hebben. En ook de mooiste wensen. De ene gaat in vervulling, de ander niet. Er blijven altijd dromen en wensen over. Niet erg, want wat is nu mooier dan een mooie droom. Sommige kinderen gun je een mooie droom die wél uitkomt. Of een wens die wél in vervulling gaat. Kinderen die in hun jonge leven al een heel ingrijpende ervaring achter de rug hebben. Bijvoorbeeld: Ze hebben een ongeluk gehad, zijn gehandicapt geraakt, hebben een ouder verloren of misschien wel allebei. Ze zijn mishandeld, verwaarloosd, misbruikt of lijden aan een langdurige of heel ernstige ziekte.
Voor dergelijke kinderen zet Stichting Kinderdroomwens zich in. Tot de doelgroep behoren eveneens kansarme jongens en meisjes, zoals kinderen van vluchtelingen. Voor hen kan de vervulling van hun allermooiste droom een lekker duwtje bergopwaarts betekenen. Naar een iets gelukkiger toekomst. Bij de activiteiten van Stichting Kinderdroomwens gaat kwaliteit voor kwantiteit. Van 'droomzoekers' wordt bij de voorbereiding van de droomwensvervulling verwacht dat ze er in gesprekken achter komen wat het kind bezig houdt om zo achter de diepere wens te komen die vaak achter een droom schuil gaat. De Stichting laat niet alleen individuele wensen in vervulling gaan; ze organiseren ook jaarlijks een Kanjerdag waar zo’n 200 kinderen tussen 12 en 18 jaar (vanuit jeugdzorg) allerlei leuke workshops kunnen doen, zoals breakdance, modeshow lopen of rappen. Daarnaast organiseren ze ook jaarlijks een vakantie voor alle gezinnen voor wie zij een droomwens hebben vervuld.

HOOFD SPONSORS

Charity Stichting Rob Beers
Rabobank Zuid-Holland Midden

GOUDEN SPONSORS

BLOM - DSW Diesel Service West B.V.
Hotel Den Haag - Nootdorp

DE OPBRENGST €34.040 (+ €13.500)

De altijd gezellige Lions Night van de LionsClub Nootdorp-Pijnacker heeft vrijdag 30 oktober 2009 het lieve sommetje van €34.040 opgebracht. Een topprestatie in deze tijden van economische crisis. Zeker omdat het nu een Nederlands kinderdoel betrof waarbij er geen verdubbelaars ingezet konden worden, zoals de laatste twee jaar bij buitenlandse goede doelen gebeurde.
De Lions Night heeft er wel toe geleid dat de Stichting Kinderdroomwens na een formele aanvraag nog eens een donatie van €13.500 euro mocht ontvangen van de zogenaamde familiestichting Charity Stichting Rob Beers; een niet collecterende stichting die uitkeringen doet uit een gedoneerd familievermogen. Voor de twaalfde maal organiseerde de LionsClub Nootdorp-Pijnacker de Lions Night met een mosseldiner, voor de derde keer bij Hotel Van der Valk te Nootdorp. 

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar