Sollicitatietraining 2019


 

Op dinsdag 26 november hebben de Lions Lambert Greven, Luuk van den Eijk, Bernard Minderhoud, Jan Vincenten, Dirk-Jan Padmos, John van der Spek, Ronald Lindenburg en Edwin van Lier, op verschillende bedrijfslocaties van onze leden in Pijnacker en in Nootdorp, weer sollicitatietrainingen gegeven aan circa 50 leerlingen van het derde jaar vmbo van het Melanchthon Berkroden college uit Berkel en Rodenrijs.

Hierdoor leerden de leerlingen ook op tijd te komen, de weg naar de bedrijven te zoeken en netjes te wachten. De leerlingen hadden een sollicitatiebrief en CV geschreven en de meesten hadden zich goed voorbereid. De meeste leerlingen vonden zo’n sollicitatie toch wel heel spannend, want een gesprek oefenen met professionals die je niet kent, is toch wel heel wat anders dan met je mentor. Het ingevulde evaluatieformulier en de ervaringen werden in de klas met de mentor besproken.
Het was de meeste leerlingen honderd procent meegevallen.

Het doel van deze ochtend is zeker bereikt; de leerlingen hebben nuttige tips en meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor zijn zij veel beter voorbereid voor het vinden van een stageplek of een bijbaantje. Kortom kinderen weer wat wijzer geworden en ervaring opgedaan en wij weer veel lol gehad. Ontzettend leuk!

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar