Opbrengst Lions Night 2019 ruim €52.000,00 voor verbouwing ziekenhuis in Putumayo-Ecuador


De Lions Night, georganiseerd door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker, vond ook dit jaar weer plaats in het Van der Valk Hotel in Nootdorp, op vrijdag 1 november jl. Ruim 280 gasten werden onthaald op een gezellig, smakelijk en onvergetelijke fundraisingmenu. Met de opbrengst van de avond financieren de Lions de volledige inrichting van 4 verpleegafdelingen in een ziekenhuis in Putumayo, Ecuador, dichtbij de Colombiaanse grens.

Gezond perspectief De riante opbrengst van de Lions Night werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Wilde Ganzen, die met een forse premie bijdraagt aan het succes van dit project. Met het totale bedrag van €52.623 zijn jaarlijks 1000 mensen per maand geholpen. Eenmaal gereed kan het ziekenhuis straks minstens 20 opnames per week aanbieden, waarvan naar verwachting gemiddeld 10 kinderen en 10 volwassenen, voornamelijk vrouwen. Dit laatste is heel belangrijk, want in een ontwikkelingsland als Ecuador is de vrouw de spil van het gezin. En zonder moeder hebben de kinderen in Ecuador geen kans en zullen ze opgroeien zonder onderwijs en met ondervoeding.

Zorg dichtbij Dit ziekenhuis wordt gerealiseerd door de Stichting Quina Care, opgericht naar een initiatief van tropenartsenechtpaar Jacob en Carolien van der Ende, oorspronkelijk afkomstig uit Nootdorp en Leidschendam. Hun missie is om in de van zorg verstoken regio Putumayo, medische zorg te verlenen voor een gebied waar ruim 20.000 mensen wonen. 40% van hen is jonger dan 14 jaar, 75% van deze groep leeft ver onder de armoedegrens. Op dit moment moeten mensen ruim 200 kilometer reizen om het dichtstbijzijnde ziekenhuis te bereiken.

Fotobijschrift: bestuursleden Yvonne van der Ende en Mariska van de Sande van stichting Quina Care ontvangen een reusachtige cheque van Lions Spreekstalmeester René van Eijk (links) en President Luuk van den Eijk (rechts).

KLIK hier voor een mooie impressie Lions Night 2019 met dank aan Esmee Eikelenboom.  

After-movie

 

Dank aan onze sponsors Lions Night 2019

Dit project wordt ook ondersteund door Wilde Ganzen

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar