Peace Poster Contest 2019200 basisschoolkinderen deden mee aan de Lions Vredesposterwedstijd


Op donderdag 31 oktober om 10:00 uur s’ morgens, kreeg een trotse Fleur uit groep 8b van basisschool de Meander in Delfgauw bij monde van wethouder Peter Hennevanger een prijs uitgereikt voor de mooiste vredesposter van Pijnacker-Nootdorp.

De ‘Peace Poster Contest’ wordt jaarlijks georganiseerd door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker, als onderdeel van de wereldwijde organisatie Lions International. Aan deze internationale wedstrijd doen honderdduizenden kinderen uit vele landen mee. Met hun vredesposters vragen zij via de media aandacht voor wereldvrede. Uiteindelijk zal er door een deskundige internationale jury één mondiale winnaar worden benoemd. Het thema van 2019 is “Reis van de Vrede’.

200 tekenaars
Wel 200 leerlingen (groepen 7 en 8) van de Pijnackerse Beatrixsschool (Octant), basisschool De Meander en basisschool De Keizerskroon tekenden dit jaar enthousiast mee. Hun kleurrijke bijdragen waren tot 28 oktober tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Pijnacker, voor kinderen, ouders, publiek en natuurlijk de media en: de jury!

De wereld is weer een stukje mooier
De winnaar is uitgeroepen door een deskundige jury, dit jaar o.a. bestaande uit wethouder Peter Hennevanger. Bij de uitreiking zei de wethouder: “mooi om te zien hoe kinderen graag creatief bezig zijn. Ze hebben vaak ontwapenende ideeën en mooie dromen over hoe zij de wereld een stukje beter kunnen maken.” Lions President Luuk van den Eijk voegt daar aan toe: “hoe meer kinderen en volwassenen tekenen voor wereldvrede, hoe mooier de wereld er straks uitziet!”.

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar