1450 pakken koffie voor de Voedselbank!

De in de afgelopen maand gehouden DE-waardepuntenactie was een groot succes. In zeven supermarkten in Pijnacker en Nootdorp stonden inzameldozen voor deze actie. De bezoekers doneerden maar liefst 726.180 waardepunten. Dit aantal staat gelijk aan 1450 pakken koffie van 250 gram.

Frans Lettinga van de Lionsclub was verrast door de grote hoeveelheid punten die uit de dozen tevoorschijn kwam. Met de twee eerdere acties in 2017 zou je verwachten dat de voorraden aan punten in de keukenlaatjes en -kastjes aardig geslonken zouden zijn, aldus Frans. De publiciteit in de Telstar/Eendracht heeft goed gewerkt. Gelet op het aantal aangetroffen verteerde elastiekjes ging het om veel nieuwe donateurs die afstand deden van hun jarenlang opgespaarde voorraden. Vanaf 2 januari werd er druk geselecteerd, gesorteerd en geteld door een groepje ervaren tellers onder de Lionsleden.

Inclusief de twee acties in 2017 haalde de club ruim 1,65 miljoen punten op. Donateurs, reuze bedankt. De cliënten van de voedselbank zijn er blij mee. De inzameldozen werden ook gebruikt voor het doneren van oude en vreemde munten en papiergeld voor oogoperaties in derdewereldlanden. Bij het legen kwam ruim 6 kg aan munten tevoorschijn naast 40 bankbiljetten. Deze oogst staat ongeveer gelijk aan ongeveer € 300. Hiermee kunnen 18 oogoperaties worden uitgevoerd. Ook deze gulle gevers wil de Lionsclub graag bedanken.

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar