Lions overhandigen E-Car aan Zorginstellingen Weidevogelhof en Veenhage


Woensdag 23 januari 2019 was het in Pieters Brasserie van de Weidevogelhof een gezellige bedoening. Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere genodigden zaten gezellig aan de koffie, rondom versierde tafels en een etagère vol met lekkers. De feestelijke reden? Het overhandigen van een E-Car, bestemd voor de bewoners van de zorginstellingen Weidevogelhof en Veenhage in Pijnacker-Nootdorp, door de Lions Club. Dit gebeurde in aanwezigheid van o.a. Wethouder Hanneke van de Gevel en Directeur WZB van Pieter van Foreest Andrea Jaszmann.

Met deze E-Car kunnen de bewoners zich voortaan gemakkelijk(er) verplaatsen en blijven deelnemen aan het dagelijkse sociale leven in Pijnacker-Nootdorp. De E-Car zal ook een verbindende rol spelen binnen de omliggende wijken van Pijnacker-Nootdorp, waarbij ontmoeten centraal staat.

De eerste rit was voorbehouden voor initiatiefnemer Nicolien Niewenhuis. Zij had al langer de wens voor een soortgelijk voertuig voor de bewoners van de Weidevogelhof. En nu na ruim 2 jaar is deze wens, met dank aan de Lions, in vervulling gegaan. De Lions Club Nootdorp-Pijnacker zet zich namelijk actief in voor mensen die zich in een achterstandssituatie bevinden en dus een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken. De geweldige opbrengst (€36.385,00) van de ‘Lions Night’ in november jl. maakte het mogelijk om de E-Car beschikbaar te stellen.

De Stichting Vrienden van de Weidevogelhof is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met de E-Car op pad te gaan en passagiers te begeleiden naar en van hun bestemming. Daar is alleen een rijbewijs B voor nodig. Nieuwe chauffeurs worden uiteraard eerst goed geïnstrueerd. Meer informatie hierover? Neem dan contact op met Jessica el Hadioui-Smit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

Lions Night 2018
Op vrijdag 2 november 2018 organiseerde Lions Club Nootdorp-Pijnacker voor de 21e keer haar traditionele ‘Lions Night’ bij Hotel-restaurant Van der Valk in Noot-dorp. Het was een sfeervolle Goede Doelen Avond én fundraisingsdiner. Met meer dan 250 gasten aanwezig, die samen de geweldige opbrengst van €36.843 voor het Goede Doel van 2018 bij elkaar brachten. Een prachtig resultaat.

Electro Car 
Dit jaar zamelden wij geld in voor een Electro Car voor de bewoners van verzorgingscentrum Weidevogelhof / Veenhage (onderdeel Pieter van Foreeststichting). Een Electro Car biedt deze oudere en minder mobiele bewoners een snelle en moderne manier om activiteiten in Nootdorp en Pijnacker te ondernemen. Het verbindt hen letterlijk met onze dorpen. De opbrengst van de Lions Night gaat voor 90% naar de Electro-Car. De resterende 10% wordt door Lionsclub Nootdorp-Pijnacker besteed aan andere, lokale projecten.

Uw couvert was goud waard
Door tijdens de Lions Night een tafel voor uzelf, voor uw familie, vrienden of relaties “te kopen” steunde u direct het Goede Doel. Wij zorgden voor een geweldige avond in Hollandse sferen met een driegangenmenu, sfeervolle muziek, entertainment en een loterij met prachtige prijzen. Rond 22.30 uur - 23.00 uur kreeg het sit-down diner een vervolg in de hotelbar. Daar werd met live muziek van Harm Melchers en onder het genot van een drankje de Lions Night voortgezet.

 

Onze Sponsors 

 

Impressie 

 

Foto's

Klik hier voor de foto's van de Lions Night 2018

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar