Peace Poster Contest 2017


Scholieren in de prijzen met Peace Poster 

Lions Clubs International organiseert wereldwijd de jaarlijkse actie Peace Poster. Scholieren waar ook ter wereld worden uitgedaagd om een vredesthema te verbeelden in een mooie en rake vredesposter. 

Ook de Lions Club Nootdorp-Pijnacker doet daar aan mee. Drie scholen hadden de handschoen opgepakt om aan de hand van het thema ‘Vrede heeft de toekomst’ met het project aan de gang te gaan. Dat waren de Meander in Delfgauw plus de Vlinderboom en de Tweemaster in Pijnacker. 

Roos van der Meijden, Theo van den Bulk en Wim Meijer vormden weer de jury en zij genoten van de resultaten. Onlangs was de prijsuitreiking. Daar maakten de mensen van de Lions – president John van der Spek voorop - en wethouder Bob van der Deijl een ware toernee van. 

Eerst ging de reis naar Delfgauw, waar de verzamelde leerlingen van de Meander te horen kregen dat Tessa de Vette de tweede prijs van deze school en Nienke Beeksma de eerste prijs en tevens was uitverkoren als de winnaar van heel Pijnacker-Nootdorp. Zij mag door naar de regiowedstrijd en kan het zelfs schoppen tot New York waar de mooiste posters uiteindelijk strijden om de wereldprijs.

Op De Vlinderboom won Ashley Bouten de tweede prijs en de totaal verbouwereerde Mike van den Berg de eerste prijs. Mike had echt niet verwacht dat zijn vrolijke tekening met heel veel vredesverwijzingen de eerste prijs van zijn school zou winnen. De wethouder vroeg nog om uitleg over de poster maar hij wist het gewoon even niet meer. De poster moest maar voor zichzelf spreken dat vond iedereen ook prima. 

Vanaf de Vlinderboom in Keijzershof ging de delegatie naar Sportinstituut Pijnacker waar de leerlingen van De Tweemaster vrijdagmiddag sporten dan wel judoles krijgen. Lolita Mimpen kreeg de tweede prijs uitgereikt en Iris Hulsbos de eerste. 

Alle winnaars hadden er iets moois en kleurrijks van gemaakt. Terugkerende beelden bleken wereldbollen, vlaggen, vredesduiven en vredessymbolen zoals ‘ban de bom’. Bij de winnende tekening waren de diverse werelddelen heel mooi in regenboogkleuren gekleurd, terwijl de mens bij het vinden van de weg naar de vrede steun krijgt van de robot. Daarmee is niet gezegd dat vrede iets is dat ‘automatisch’ tot stand komt. Zeker niet: vrede is iets waar je voor moet strijden, maar wel op een vredige manier. 

De Lions willen met de Peace Poster-actie wereldwijd aandacht vragen voor vrede en juist jonge mensen die nog een hele toekomst voor zich hebben daar bij betrekken en ze uitdagen om er vorm en inhoud aan te geven. De leerkrachten van de deelnemende scholen vertelden dat ze de Peace Poster-actie hebben benut om er meteen uitgebreid vredeslesproject van te maken. Dus niet alleen tekenen en kleuren maar ook erover praten en vrede terugbrengen tot de schaal van de klas. Dat het in de deelnemende klassen er vredig aan toe lijkt te gaan, bleek uit het stormachtige applaus en de toejuichingen voor de winnaars. 

De overal winnaar is geworden Nienke Beeksma.

Foto's Prijswinnaars

Boven: Nienke Beeksma en Tessa de Vette wonnen de prijzen bij de Meander. Nienke was ook overall winnaar van Pijnacker-Nootdorp. 

Midden: Ashley Bouten en de totaal verraste Mike van den Berg waren de prijswinnaars bij de Vlinderboom. 

Onder: Iris Hulsbos en Lolita Nimpen in judopak in de prijzen als winnaars bij de Tweemaster. 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar