SOB Sollicitatietraining  2016


Vmbo leerlingen oefenen sollicitatiegesprekken

Woensdag 9 november 2016 was een bijzondere dag voor de 140 vmbo leerlingen van Melanchthon Berkroden uit Berkel en Rodenrijs. De leerlingen gingen op sollicitatiegesprek bij professionals op verschillende locaties in Pijnacker en Lansingerland.

De leerlingen hadden een sollicitatiebrief en een CV geschreven en zich in de klas voorbereid. De meeste leerlingen vonden het toch wel heel spannend, want een gesprek oefenen met iemand die je niet kent is toch wel heel anders dan met je mentor. Doel van deze ochtend is zeker bereikt; de leerlingen hebben nuttige tips en meer zelfvertrouwen gekregen. Hierdoor kunnen zij beter een stageplek of bijbaantje zoeken.

De gesprekken vonden plaats bij verschillende bedrijven, de gemeenten, Wounch, Rondom Wonen en de Bibliotheken. Hierdoor leerden de leerlingen ook op tijd te komen, de weg zoeken en netjes te wachten. Het ingevulde evaluatieformulier en de ervaringen werden in de klas met de mentor besproken. Het was de meeste leerlingen honderd procent meegevallen.

 

Dit project is een samenwerking tussen SOB Oostland, Melanchthon Berkroden en professionals waaronder Lambert Greven, Willem van Haaren, Bernard Minderhoud, Paul van Egmond en Luuk van den Eijk van onze Lions Club Nootdorp-Pijnacker

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar