Peace Poster Contest 2016


Basisscholen OBS de Meander en RKBS Het Spectrum in Delfgauw 

Lions Club Nootdorp-Pijnacker organiseerde dit jaar de Peace Poster Contest voor de groepen 7-8 bij de OBS de Meander en RKBS Het Spectrum in Delfgauw.

Wethouder José van Egmond reikte maandag 7 november de prijzen uit.  

De juryleden waren:

Roos van der Meijden,

Wim Meijer en

Theo van den Bulk.

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd de Vredesposterwedstrijd georganiseerd door Lions Clubs International. Een echt immaterieel project, gericht op kinderen. Kinderen die op scholen zitten die besloten hebben om hun leerlingen in de leeftijd van 11 - 13 jaar na te laten denken over vrede. Die hun leerlingen hierover postertekeningen laten maken en ze inzenden bij de Lionsclubs in hun regio die dit project steunen. Dat gebeurt elk jaar met een ander motto. Het motto van dit jaar: “A CELEBRATION OF PEACE” (Vier de vrede).

Inmiddels zijn er elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen. 

Voor deze wedstrijd zijn internationale regels opgesteld en de jury heeft hiernaar gekeken. De juryleden waren: Roos van der Meijden, Wim Meijer en Theo van den Bulk.

Vooraf waren Roos van der Meijden en Theo van den Bulk de klassen langs gegaan om duidelijk te maken hoe een goede poster eruit moet zien. De jury gaat niet alleen letten op de mooie tekening, maar ook of die geschikt is als poster.

Het Jury Rapport

Het was weer een plezier voor de jury om al die posters te beoordelen zij waren getroffen door de verscheidenheid in stijlen. Het valt op dat de meeste werkstukken met aandacht voor het thema zijn gemaakt. Het was duidelijk te zien dat de informatie vooraf (hoe ziet  een goede poster eruit) zijn invloed had op de duidelijkheid van de gemaakte posters. De duidelijkheid kwam naar voren door mooie kleuren en krachtige lijnen. Het "ban de bom" teken, de vredesduif, de mens in alle kleuren, en de wereldbol kwamen voor. Er waren liggende en ook staande tekeningen.

Meander groep 7

De postduif over (Neder)land en zee met een zon aan de horizon is een goede duidelijke poster. Gemaakt door Oda van Zonsbeek.

Meander groep 8

Een mooie, kleurige en duidelijke tekening met de uitstraling van "samen voor peace”. Gemaakt door Diya Sivanathan.

Het Spectrum groep 7

Goede tekening voor een poster,heel duidelijk, sterk en krachtig in kleur. Deze tekening krijgt van de jury een eervolle vermelding Gemaakt door Anna van Meenen.

Het Spectrum groep 8

Een mooie tekening met een goede verwijzing naar het thema, samen in vrijheid in de speeltuin Gemaakt door Sem Duijnisveld.

De overal winnaar is geworden Diya Sivanathan.

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar