Wie de Jeugd heeft, heeft de Toekomst


De Lions Club Nootdorp-Pijnacker organiseerde de 18e Lions Night op vrijdag 30 oktober 2015 bij van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp.  Zuid-Amerika was deze keer het avond-thema, met vrolijke muziek en een tongstrelend Argentijns diner. Wat betreft de fundraising stonden de gezonde en veilige ontwikkeling van de jeugd in onze gemeente deze avond centraal.   

 Ongedwongen

Feestelijk

Lokaal

 De Lions Night stond voor een ongedwongen, stijlvolle en onvergetelijke avond in Zuid-Amerikaanse sferen met zang en muziek van Carlos Rivas en zijn trio (zie hier de video). De Lions Night een feestelijke en passievolle dinerparty in een sfeervolle ruimte. Op deze avond kon men genieten van een voortreffelijk Argentijnse 4-gangen menu (zie hier de foto's).  De Lions Night droeg bij aan een gezonde en veilige ontwikkeling van jongeren in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. 

De Goede Doelen

   

Wij helpen anderen vooruit door fondsen te werven en goede doelen te financieren, of door fysiek de handen uit de mouwen te steken. Daarom ondersteunen wij graag initiatieven die bijdragen aan het oplossen van achterstandssituaties in onze regio. Onder het motto "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst" is de opbrengst van de Lions Night 2015 bestemd voor de volgende lokale goede doelen:

- [ ] Het Jeugdsport- en cultuurfonds Pijnacker-Nootdorp maken cultuur of sporten mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar die afkomstig zijn uit financieel minder draagkrachtige gezinnen. Het doel van het fonds is het voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement raken. Er is daarom bewust gekozen voor activiteiten in teamverband.

- [ ] De Stichting Jeugdland Pijnacker draait volledig op vrijwilligers. Vanaf februari/maart is de organisatie bezig met de invulling van het programma. Tegenwoordig verwelkomt men ruim 1250 kinderen per dag. De opzet met de verschillende afdelingen waar de kinderen zelf kunnen bepalen wat ze gaan doen, op welke afdeling en wanneer, blijkt heel succesvol en aantrekkelijk. Hier kun je nog dingen doen, die tegenwoordig door allerlei redenen op scholen en thuis of in de wijk niet meer mogelijk zijn.

- [ ] De Stichting Nootdorpse Vakantieweek organiseert jaarlijks een activiteitenweek voor ongeveer 500 Nootdorpse kinderen. Het hoofddoel is om kinderen zonder vakantieperspectief een week vol leuke en sociale activiteiten aan te bieden. Het ontbreken van vakantieperspectief wordt bij verschillende kinderen zowel structureel als incidenteel veroorzaakt door de financiële beperkingen van het gezin waarin zij opgroeien. Deze gevallen komen tegenwoordig gelukkig nog maar weinig voor, waarmee het algemene doel is om alle deelnemende kinderen de leukste week van het jaar te bezorgen.

- [ ] De Lions Club Nootdorp-Pijnacker zal 10% van het behaalde resultaat en/of het geld dat meer is dan het beoogde resultaat aanwenden voor andere lokaal gebonden aangedragen goede doelen.

 

> Het fotoverslag

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar