OVPN Thema Avond


Lions Club en OVPN verzorgden samen thema avond op 6 november 2012 bij IPSE DE BRUGGEN Nootdorp Buurtschap Craeyenburch 

MENSELIJK KAPITAAL IS GOUD WAARD. 
EN DAT WILLEN WE GRAAG ZOU HOUDEN.

De Lions Club is een actieve serviceclub die zich inzet voor mensen in een achterstandssituatie, op wereldwijde schaal.

Hier in Pijnacker-Nootdorp is de club herkenbaar door het organiseren van zichtbare evenementen. Zoals de jaarlijkse LionsNight, in het Van der Valk Hotel Nootdorp en de Week van de Beweging, die ieder jaar opnieuw circa 2.000 basisschoolkinderen in Nootdorp, Delfgauw en Pijnacker in beweging zet voor andere kinderen die het moeilijk hebben. De klinkende opbrengsten van deze evenementen worden goed besteed aan zorgvuldig gecontroleerde doelen, verspreid over de hele wereld. 

Toch is de Lions Club Nootdorp-Pijnacker vooral lokaal actief. Dat kwam onder andere tot uitdrukking met het faciliteren van deze OVPN-thema avond: ‘Het grootste rendement zit in de zwakste schakel’. Het werd een dynamische avond met 3 enthousiaste sprekers en een interactieve, plenaire sessie. 

 

Levend kapitaal moet je onderhouden

Achter ziekmeldingen gaan soms situaties schuil waar we als werkgever geen weet van hebben. Waar een ‘traditionele’ arbodienst uw medewerker primair met een medische bril bekijkt, kan er wel eens een heel andere aanpak nodig zijn. Freek Dunnewind, Care Manager bij de Care Group, vertelt over de verfrissende, onconventionele aanpak waarmee zijn organisatie verzuimkosten terugdringt en energieke medewerkers snel terughelpt in het arbeidsproces.

De stagiaire van nu bouwt straks mee aan uw bedrijf

Stagiaires kosten tijd en aandacht en dus weer: tijd. Logisch dat we niet altijd staan te trappelen om weer een nieuwe jongeman of- dame een kans te geven te komen ‘proeven en ruiken’ aan ons bedrijf. Maar ook: jammer, want de stagiares van vandaag zijn morgen enthousiaste medewerkers. Wij kunnen hen helpen bij hun orientatieproces en trots laten zien waar onze branche voor staat. Zij kunnen ons scherp houden en laten zien hoe de consument van morgen denkt. Angela van Zaalen vertelt hoe haar bedrijf scholen en bedrijven en daarmee: gemotiveerde stagiaires en trotse werkgevers, koppelt.

Met basale vaardigheden kun je lezen en schrijven

Laaggeletterdheid is een fenomeen dat onder de oppervlakte schuil gaat. Als je het niet kent, zie je het niet. Maar let op: 1 op de 10 (autochtone!) Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Op het werk kan dat tot fouten en ongelukken leiden, thuis brengt het mensen in de problemen, bijvoorbeeld omdat gebruiksaanwijzingen van medicijnen verkeerd worden begrepen. Maar: hoe spoor je laaggeletterdheid op binnen je bedrijf en hoe kun je medewerkers een stap vooruit helpen? Dat vertelt Ton Nieuwenhuis, van het ROC Mondriaan. 

> aankondiging

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar