Week van de Beweging 2011


27-30 september 2011

Alle basisscholen in Delfgauw kwamen in beweging voor vrouwen en kinderen op Bali.

Het bestaan van veel vrouwen op Bali wordt bemoeilijkt, doordat ze aan de rand van de gemeenschap terecht zijn gekomen. De redenen hiervoor zijn ondenkbaar in onze cultuur; zoals het niet kunnen zorgen voor een stamhouder, een gehandicapt kind hebben of alleen meisjes krijgen. Dit kunnen redenen zijn voor een man om hun vrouw en kinderen te verlaten en aan hun lot over te laten.

Voor kinderen in Nederland is het lastig om te beseffen hoe goed wij het hier eigenlijk hebben. De ‘Week van de Beweging’ - een sponsorproject van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker en alle Delfgauwse basisscholen - bracht kinderen in beweging voor vrouwen en hun kinderen op Bali.

We bekeken een educatieve film over leven op Bali en ontdekten hoe het is voor o.a. kinderen, van vrouwen die verlaten zijn, om daar op te groeien. In de sporthal Emerald werd van 27-30 september 2011 een avontuurlijk parcours opgebouwd. Kinderen werden uitgedaagd sportieve prestaties te leveren in ruil voor uw beloning.

 

Sponsors

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Drukkerij Nivo - Delfgauw | Verhage - Delfgauw | Albert Heijn - Delfgauw | Schilders bedrijf Ö.Çakir - Delft | Grant Thornton Accountants en Adviseurs BV - Rijswijk | Bouwbedrijf de Wilde bv - Delfgauw | Reporting Support - Delfgauw | Van Lanschot - Leiden| Familie Olsthoorn

 

> video promotie en introductie

> foto's kick-off

> foto's 27 september

 

Zumbadansen is Swingen

Zumbadansen is SwingenDe ‘Week van de Beweging’ ging op 13 september voor alle kinderen swingend van start met Zumbadansen. Het speelse karakter en de eenvoudige danspasjes van deze fitnessvorm stimuleerde kinderen om te shaken en te swingen met de heupen, op het ritme van vrolijke muziek.  

 

Opbrengst €25.339,31

Op 13 oktober werd in het Sportcafé te Delfgauw, in aanwezigheid van de bedrijven en personen die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben, het totaal resultaat van €25.339,31 bekend gemaakt.
Dit geld komt voor 75% ten goede aan het Female Farmers project op Bali en 25% wordt besteed aan maatschappelijke doelen die de scholen zelf hebben bepaald.

   

We Serve

De Lions Club wil, als internationale serviceclub het onderlinge begrip tussen volkeren in de wereld stimuleren. Daarnaast hebben ‘de Lions’ oog voor verschillende maatschappelijke, culturele en sociale projecten die het welzijn van de samenleving wereldwijd bevorderen. Ook de leden van de Lions Club in Nootdorp - Pijnacker willen graag hun invloed en kwaliteiten aanwenden om bij te dragen aan een wereld met eerlijke kansen voor iedereen. De Lions Club organiseert jaarlijkse de ‘Lions Night’ met het fameuze mosseldiner. In 2010 organiseerden de ‘Lions’ de ‘Week van de Beweging’ voor het eerst in Nootdorp en vorig jaar in Delfgauw. Dit jaar stonden zij samen met tien Pijnackerse basisscholen aan de basis van het evenement. Samen met de kinderen kwamen zij in beweging voor kinderen in Togo, Bangladesh en Armenië! 

 

 

Het Goede Doel

Het project Female Farmers is opgezet voor "alleen gelaten" vrouwen en weduwen op Bali die zelf groenten kweken onder professionele begeleiding. Hierdoor kunnen zij het levensonderhoud van zichzelf, hun kinderen en familieleden bekostigen. Er wordt puur geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze vrouwen, waardoor ze zelf een toekomst kunnen creëren. Het standaardvoedsel bestaat uit water, rijst, kokosnoten, en bananen. Dit is vrij eenzijdig, waardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk een gevarieerder menu samen te stellen door de vitaminen uit de groenten. Naast een oplossing voor het eenzijdige eten, hebben de vrouwen ook een inkomen kunnen verdienen om hun familie te eten te geven. Door een eigen inkomen hebben deze vrouwen weer hun waardigheid en status terug. Het project is ongeveer 10 jaar geleden gestart met 4 dames met 4 kleine kweekkasjes van ongeveer 100 m2 voor tomaten, paprika's, etc.) en een paar honderd vierkante meter volle grond voor sla, kruiden en kool.
Op dit moment wordt er gekweekt op ca. 1 ha met kweekkasjes en 2,5 ha volle grond en werken er nu zo'n 100 vrouwen. Er is bovendien hard gewerkt aan de afzetorganisatie, bestaande uit zo'n 30 medewerkers. In de afzetorganisatie zijn een aantal mannen werkzaam, in verband met het bezit van een rijbewijs en hun benodigde spierkracht voor het laden en lossen van de vrachtauto's. De producten worden schoongemaakt, verpakt en verkocht aan restaurants, hotels en supermarkten in het toeristengebied.Voor de vrouwen is het nu van belang dat er een school voor voortgezet onderwijs wordt gecreëerd, waar met name meisjes een kans krijgen zich verder te ontwikkelen. De stichting Female for Female heeft de taak op zich genomen om dit te kunnen verwezenlijken en heeft ondermeer de Lions benaderd met het verzoek fondsen te verwerven voor dit doel . De Lions Club Nootdorp-Pijnacker in samenwerking met alle basisscholen in Delfgauw hebben hier graag gehoor aangegeven en organiseren daarvoor de “Week van de Beweging”.

De Scholen

 

De Meander
Respect voor elkaar, zelfstandigheid en creativiteit
www.demeander-delfgauw.nl

Het Spectrum
Waar prestatie en plezier hand in hand gaan
www.hetspectrumdelfgauw.nl

Triangel
Waarden en normen, ons gegeven door de verhalen uit de Bijbel
www.triangeldelfgauw.nl

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar