Week van de Beweging 2010


13-17 september 2010

Alle basisscholen in Nootdorp kwamen in beweging voor scholen in India.
Gehandicapte kinderen hebben het erg moeilijk in India. Men ziet een handicap namelijk als straf voor fouten uit een vorig leven. Hierdoor hebben deze kinderen maar weinig rechten en kunnen veel van hen niet naar school.
Voor kinderen in Nederland is het lastig om te beseffen hoe goed wij het hier eigenlijk hebben.

De ‘Week van de Beweging’ - een fundraising-project van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker en alle Nootdorpse basisscholen - bracht kinderen in beweging voor kinderen in India.

De leerlingen bekeken de educatieve film ”Open je ogen” over leven in India en ontdekten hoe het is voor o.a. gehandicapte kinderen om daar op te groeien.

In de ́s Gravenhouthal was een avontuurlijk parcours opgebouwd. Het evenement vond plaats van 13 tot 17 september 2010. Voor de groepen 1 en 2 was er een uitdagend springkussen op school geïnstalleerd. Kinderen werden uitgedaagd sportieve prestaties te leveren in ruil voor de beloning van hun sponsoren, die op het sponsorformulier konden aangeven welk bedrag men wilde sponsoren.

Sponsors

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: ABB | Blomsma Print & Sign | Drukkerij van de Sande | Gemeente Pijnacker-Nootdorp | Gerlach Film en TV | Intertoys Pijnacker | Kantoor- en boekhandel van Atten | Kern Kinderopvang Randstad | Main Sales | Middeldorp Mannenmode | Sportstudio Sansi | SV Nootdorp | Villa Eijsberg

> video promotie en introductie

> video nieuwsbericht van Mohanam Cultural Centre - India

 

Swingen met Zumbatomic®

De ‘Week van de Beweging’ ging op 27 augustus voor de groepen 3 t/m 8 swingend van start met ‘Zumbatomic®’. Het speelse karakter en de eenvoudige danspasjes van deze fitnessvorm stimuleerde de kinderen om te shaken en te swingen met de heupen, op het ritme van vrolijke muziek. Burgemeester Buddenberg maakte zijn opwachting en kreeg van Lions president Herman van Atten het logo van ”De Week van De Beweging” en van Tim van Eijk de film die hij voor het project heeft gemaakt overhandigd. Vervolgens danste de burgemeester een rondje mee. Vanaf 1 september verzorgt Sportstudio Sansi Zumbatomiclessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar: www.sportstudiosansi.nl  

 

Opbrengst €40.803,85

Op 1 oktober werd in Eetcafé 1837 te Nootdorp, in aanwezigheid van de bedrijven en personen die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben, het ongekende totaal resultaat van €40.803,85 bekend gemaakt. 

“Ik ben enorm trots op de leerlingen van alle basisscholen in Nootdorp die tot deze enorme prestatie in staat zijn gebleken”, aldus president Herman van Atten van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker. “Het doorzettingsvermogen van hen is fantastisch. Dit overtreft zelfs onze stoutste verwachtingen”, aldus Van Atten.

Dit geld komt voor 75% ten goede aan de twee doelen in India en 25% wordt besteed aan maatschappelijke doelen die de scholen zelf hebben bepaald.

  

We Serve

´We Serve´ is het motto van de Lions Club. Deze internationale serviceclub wil het onderlinge begrip tussen volkeren in de wereld stimuleren. Daarnaast hebben ‘de Lions’ oog voor verschillende maatschappelijke, culturele en sociale projecten die het welzijn van de samenleving wereldwijd bevorderen. Ook de leden van de club in Nootdorp en Pijnacker willen graag hun invloed en kwaliteiten aanwenden om bij te dragen aan een wereld met eerlijke kansen voor iedereen.

De Scholen

 • Sint-Jozefschool
  Grote gemeenschapszin, luisteren naar elkaar en het leren dragen van verantwoordelijkheid is erg belangrijk!
  www.sint-jozefschool.nl
 • De Regenboog
  Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet.
  www.deregenboog.net
 • De Waterwilg
  "Met elkaar voor elkaar": specifieke aandacht voor de ontwikkeling van ieder kind, naast bijzondere aandacht voor de leefomgeving.
  www.dewaterwilg.nl
 • Obsdewinde
  Kinderen moeten zich naast het leren kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, creatieve en verantwoordelijke mensen.
  www.obsdewinde.nl 

De Goede Doelen

Het gaat om 2 bestaande stichtingen in de provincie Tamilnadu, ze zijn geselecteerd door de Lions Club Nootdorp-Pijnacker:

- Deepam Project For Disabled Children, fysiek en mentaal gehandicapte kinderen, www.deepam-auroville.in,

- Mohanam Cultural Centre: kansarme kinderen uit verschillende dorpen, www.mohanam.org.

De Lions’ hebben een lokale contactpersoon die bij de selectie is betrokken en die toeziet op rechtmatig gebruik van de sponsorgelden, tegen minimale kosten.

Film & Presentatie

Student Tim van den Eijk studeert deze zomer af voor de studie Media & Entertainment Management. Hij wil met zijn afstudeeropdracht een nuttige en maatschappelijkebijdrage leveren aan de samenleving en maakte daarom in opdracht van de Lions Club Nootdorp – Pijnacker een film in India. De focus ligt op het in beeld brengen van de levensomstandigheden van gehandicapten en andere achterstandsgroepen. De film moet dienen als ‘wake-up-call’ voor de wereld en helpen bij het informeren en werven van sponsors. In elke klas ( 3 t/m 8) wordt deze film gedraaid zodat de basisschoolkinderen een helder beeld krijgen van de levensomstandigheden van kinderen in India. De film maakt verder duidelijk met welk doel de themaweek is opgezet en welke kinderen zij zelf kunnen helpen, door voor hen in beweging te komen. Voor de groepen 1 en 2 wordt een presentatie ingezet die door Tim kan worden toegelicht. 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar