Peace Poster Contest 2015


Basisscholen De Triangel en De Meander in Delfgauw 

Lions Club Nootdorp-Pijnacker organiseerde dit jaar de Peace Poster Contest voor de groepen 7-8 bij basisscholen De Triangel en De Meander in Delfgauw. Burgemeester Francisca Ravestein reikte woensdag 4 november de prijzen uit.  

De juryleden waren:

Roos van der Meijden,

Wim Meijer en

Theo van den Bulk.

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd de Vredesposterwedstrijd georganiseerd door Lions Clubs International. Een echt immaterieel project, gericht op kinderen. Kinderen die op scholen zitten die besloten hebben om hun leerlingen in de leeftijd van 11 - 13 jaar na te laten denken over vrede. Die hun leerlingen hierover postertekeningen laten maken en ze inzenden bij de Lionsclubs in hun regio die dit project steunen. Dat gebeurt elk jaar met een ander motto. Dit jaar is het motto: Share Peace, ofwel: Met elkaar de vrede beleven.

Inmiddels zijn er elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen. 

Het Jury Rapport

De jury, bestaande uit Roos van der Meijden, Theo van den Bulk en Wim Meijer, had het niet gemakkelijk om de prijswinnaars te bepalen. De jury was getroffen door de veelzijdigheid in stijlen. “Het viel ons op dat veel leerlingen met aandacht voor het thema aan het werk zijn gegaan.”  Het ban de bom teken keerde vaak terug. De vredesduif was bij meerdere posters aanwezig evenals de mens in alle kleuren van de regenboog, maar ook de wereldbol en de natuur. De jury heeft er niet alleen op gelet of de tekening goed was, maar ook bekeken hoe bruikbaar de tekening was om als poster te fungeren.

De overal winnaar is geworden Leona van Kempen.

Annemij Jacobs, Angel Neville, Gwen van Dam, Merlijn Horsten en Kevin Tjon-Kwan-Paw, Rebecca Bergsma en Annika Hoevenaars vielen in de prijzen, maar de eindprijs was toch voor Leona van Kempen, leerling van groep 8a van De Meander. Leona vertelde dat ze vaak en graag tekent. Ze had gekozen voor zwevende vredestekens en een man die de vrede echt uitdraagt.

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar