ONVOKI


De Pijnackerse huisarts Marinus ´t Hart zet zich in voor de bouw van basisscholen in het Afrikaanse Togo. Tot op heden (2004) zijn er al twee scholen gerealiseerd waar ruim 430 kinderen onderwijs krijgen. Zou dit niet gebeurd zijn, dan zouden die kinderen ”thuis” gebleven zijn om vervolgens een troosteloze toekomst tegemoet te gaan. Ondertussen zijn er plannen om in Togokomé, een klein vissersdorpje, een derde school te gaan bouwen. De grond daarvoor is al verworven. Voor de bouw van deze school met zeven lokalen en ondermeer een bibliotheek worden de nodige fondsen vergaard.

Stichting Onvoki

De doelstelling van de stichting Onvoki is het bevorderen van onderwijs aan kinderen in de allerarmste streken van het West-Afrikaanse land Togo door het ondersteunen van individuele kinderen alsmede het op projectmatige basis faciliteren van lokale scholen. Men streeft naar maximale betrokkenheid van de lokale bevolking door hen zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te geven. Hiertoe werd in Togo de stichting MERE opgericht die wordt bestuurd door Togolezen en voornamelijk verantwoordelijk is voor beleidsvoorbereiding, exploitatie van de scholen, werkgeverschap en onderwijskundige zaken, terwijl de stichting Onvoki zich nu vooral bezighoudt met fondsenwerving, voorlichting en bestuurlijke ondersteuning.

De opbrengst €12.000

De Lions Club Nootdorp-Pijnacker vindt het belangrijk om de leergierige kinderen kansen te bieden voor hun persoonlijke ontwikkeling. Iets dat we hier vanzelfsprekend vinden. Derhalve werd de Lions Night 2004 met mosseldiner ingezet voor dit doel. 198 deelnemers, waaronder de consul van Togo in Nederland, de heer Job Hoogendoorn, genoten van de avond die zich voltrok in een ontspannen en gezellige sfeer. Dit kwam ondermeer door de muzikale bijdrage van Sabor a Samba en een spetterend optreden van de trommelaars van Afrodite met een viertal levendige danseressen. Met gepaste trots kon president Frans Lettinga, halverwege de avond een cheque ter waarde van €12000,- aan Marinus ´t Hart overhandigen. ´t Hart toonde zich in zijn nopjes. ”We kunnen beginnen! Als deze school klaar is kinnen er ruim 750 kinderen onderwijs genieten”.

 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar