Armenië


 

Het project is gericht op een ingrijpende renovatie van toiletten, waslokalen en groepskeukentjes van kleuterscholen annex peuteropvang. Jerevan kent 7 scholen met een behoefte van in totaal 42 van dergelijke te renoveren units. De verouderde scholen bieden een ongezonde leefomgeving en kunnen pas echt goed functioneren wanneer de hygiëne en de sanitaire faciliteiten drastisch worden verbeterd. Als kind op school in een gezonde omgeving gevormd worden, dat is eigenlijk het doel van het project.

HOOFD SPONSORS

Wilde Ganzen
NCDO
Rabobank Zuid-Holland Midden

GOUDEN SPONSORS

Huis & Hypotheek
Ruseler Makelaars
Westland Energie Services
Hortimax
Hotel Den Haag - Nootdorp

 

Stichting “Pijnackenaren helpen Armenië”

Deze stichting zet zich in voor het werk in Armenië van Maria Goris, een Nederlandse vrouw die in het straatarme Armenië heel direct en concreet hulp verleent en ontwikkelingswerk doet. De Stichting is het initiatief van drie ondernemers die zich belangeloos inzetten voor het werk van deze energieke vrouw. Zij wonnen inmiddels de harten van veel inwoners in Pijnacker-Nootdorp en omgeving getuige de donaties die zij met de regelmaat van de klok ontvangen.

DE OPBRENGST €60.000

Dit jaar organiseerde de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker weer een gezellige Lions Night met een mosseldiner waarbij de opbrengst bestemd was Armenië, voor de kleuters en peuters van de hoofdstad Jerevan. In dit arme land zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het kleuteronderwijs. Die hebben vaak niet de middelen om de voorzieningen op peil te houden. In de verouderde scholen, stammend uit de communistische tijd, zijn de hygiëne en sanitaire faciliteiten ver onder de maat. Mede dank zij 225 mosselliefhebbers, meer dan 60 sponsors en de steun van Wilde Ganzen en het NCDO kon aan het eind van een geslaagde mosselavond, President John Hoozemans een cheque van €60.000,- overhandigen aan Henny Bos, de voorzitter van de Stichting „Pijnackenaren helpen Armenië”. Met dit bedrag zullen op 3 grote kleuterscholen annex peuteropvang, 21 sanitaire units worden gerenoveerd. 

Contact

President's Slogan

Met elkaar voor mekaar